Przekąska vege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąska vege

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżeczki

3 łyżki

12 sztuk

4 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Często mamy do czynienia z sytuacją kiedy na organizowanej przez nas imprezie pojawiają się nasi przyjaciele, którzy są vege. Przygotowujemy pod ich kontem jakieś dania. Moja propozycja to prościutka sałatka z sosem ... podana w wafelkach.

Krok 2

Wymieszać wszystkie składniki. Polać olejem. Doprawić sosem sałatkowym i szczyptą cukru.

Krok 3

Sałatkę przygotowywać bezpośrednio przed podaniem. Nakładać w wafelki i podawać jako przekąskę przed daniami głównymi lub wśród przystawek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąska vege  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej