Makrela w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej filety.

Krok 3

Usmaż je na gorącej oliwie.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i polej makrele.

Krok 5

Duś przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej