
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej filety.
Krok 3
Usmaż je na gorącej oliwie.
Krok 4
Cebulę oraz czosnek posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i polej makrele.
Krok 5
Duś przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej