
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
0.25 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej filety.
Krok 3
Usmaż je na gorącej oliwie.
Krok 4
Cebulę oraz czosnek posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i polej makrele.
Krok 5
Duś przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej