Makrela w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makrela w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 szklanki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z przyprawami i obtocz w niej filety.

Krok 3

Usmaż je na gorącej oliwie.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek posiekaj, wymieszaj ze śmietaną i polej makrele.

Krok 5

Duś przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makrela w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej