
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
2 sztuki
40 dekagramów
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj. Połowę zeszklij na oleju.
Krok 2
Kuskus przesyp do miski, dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem, zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kuskusu. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut do spęcznienia.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski. Pozostałą cebulę i czosnek wrzuć na rozgrzany olej, dodaj mięso, mieszając smaż 3 minuty.
Krok 4
Dołóż paprykę i rozgniecione pomidory wraz zalewą. Duś około 35 minut.
Krok 5
Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kuskus wymieszaj z natką, przełóż na talerz formując wieniec, wlej do niego przygotowany sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





















