Kuskus z sosem pomidorowym i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

2 sztuki

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Połowę zeszklij na oleju.

Krok 2

Kuskus przesyp do miski, dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem, zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kuskusu. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut do spęcznienia.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. Pozostałą cebulę i czosnek wrzuć na rozgrzany olej, dodaj mięso, mieszając smaż 3 minuty.

Krok 4

Dołóż paprykę i rozgniecione pomidory wraz zalewą. Duś około 35 minut.

Krok 5

Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kuskus wymieszaj z natką, przełóż na talerz formując wieniec, wlej do niego przygotowany sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej