Kuskus z sosem pomidorowym i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

2 sztuki

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Połowę zeszklij na oleju.

Krok 2

Kuskus przesyp do miski, dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem, zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kuskusu. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut do spęcznienia.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. Pozostałą cebulę i czosnek wrzuć na rozgrzany olej, dodaj mięso, mieszając smaż 3 minuty.

Krok 4

Dołóż paprykę i rozgniecione pomidory wraz zalewą. Duś około 35 minut.

Krok 5

Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kuskus wymieszaj z natką, przełóż na talerz formując wieniec, wlej do niego przygotowany sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej