Kuskus z sosem pomidorowym i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuskus z sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżeczki

2 sztuki

40 dekagramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i czosnek posiekaj. Połowę zeszklij na oleju.

Krok 2

Kuskus przesyp do miski, dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem, zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kuskusu. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut do spęcznienia.

Krok 3

Paprykę pokrój w paski. Pozostałą cebulę i czosnek wrzuć na rozgrzany olej, dodaj mięso, mieszając smaż 3 minuty.

Krok 4

Dołóż paprykę i rozgniecione pomidory wraz zalewą. Duś około 35 minut.

Krok 5

Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kuskus wymieszaj z natką, przełóż na talerz formując wieniec, wlej do niego przygotowany sos.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuskus z sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej