
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
2 sztuki
40 dekagramów
1 sztuka
1 opakowanie
3 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek posiekaj. Połowę zeszklij na oleju.
Krok 2
Kuskus przesyp do miski, dodaj zeszkloną cebulę z czosnkiem, zalej wrzątkiem 1 cm ponad powierzchnię kuskusu. Przypraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 10 minut do spęcznienia.
Krok 3
Paprykę pokrój w paski. Pozostałą cebulę i czosnek wrzuć na rozgrzany olej, dodaj mięso, mieszając smaż 3 minuty.
Krok 4
Dołóż paprykę i rozgniecione pomidory wraz zalewą. Duś około 35 minut.
Krok 5
Przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Kuskus wymieszaj z natką, przełóż na talerz formując wieniec, wlej do niego przygotowany sos.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej