Tatar z łososia

Autor: Angie Angie

ratingratingratingratingrating

1

35 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

3 szczypty

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia bardzo drobno posiekać i wymieszać z sokiem z cytryny. Cebule i ogórka pokroić na bardzo małą kostkę. Rybę wymieszać z ogórkiem, cebulą i żółtkiem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem. Ja podałam tatar w koklikach zrobionych z wydrążonej cytryny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej