Tatar z łososia wędzonego - przepis z ogórkiem | Przepisy.pl pixel

Tatar z łososia

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

1

heart
35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 szczypty

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia bardzo drobno posiekać i wymieszać z sokiem z cytryny. Cebule i ogórka pokroić na bardzo małą kostkę. Rybę wymieszać z ogórkiem, cebulą i żółtkiem. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Posypać posiekanym koperkiem. Ja podałam tatar w koklikach zrobionych z wydrążonej cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tatar z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej