Mini naleśniki na imprezę - przystawki z naleśników | Przepisy.pl pixel

Mini naleśniki na imprezę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

56

heart
1281 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

858 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1288 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśnika posmaruj majonezem, a następnie nałóż pesto. Połóż plasterki łososia i zwiń w rolkę.

Mini naleśniki na imprezę - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowany naleśnik owiń folią i pozostaw na kilka godzin w lodówce. Następnie pokrój go w kawałki i udekoruj koperkiem

Mini naleśniki na imprezę - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz dodać liście rukoli.

5

Opinie o przepisie

  • Kamila Kolbuch

    Kamila Kolbuch , 02.11.2022

    Genialne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz  Pieczka

    Eugeniusz Pieczka , 31.12.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Stochmal

    Wanda Stochmal , 31.12.2019

    wszystko jest super to co zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Zielinska

    Maria Zielinska , 09.10.2017

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi , 10.05.2017

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini naleśniki na imprezę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini naleśniki na imprezęMini naleśniki na imprezę

Zastanawiasz się, co podać swoim gościom na przyjęciu? W takim przypadku zainspiruj się przepisem na mini naleśniki. Przygotowanie tej efektownej i smacznej przekąski jest wyjątkowo proste i nie będziesz do tego potrzebować wielu składników. Gotowy naleśnik posmaruj na początek równomierną warstwą majonezu. Na nim umieść łyżkę zielonego pesto z bazylii i plastry łososia – najlepiej wędzonego. Całość zwiń w rulon i odstaw na kilka godzin do lodówki. Aby nie wyschła, owiń ją najpierw folią aluminiową. Po odpowiednim schłodzeniu naleśnika, pokrój go na małe kawałki i udekoruj gałązkami świeżego koperku. Sugerowany tu przepis możesz modyfikować na wiele różnych sposobów. Zamiast klasycznego naleśnika warto użyć np. placka tortilli. Smak nadzienia urozmaicisz, dodając do niego kilka listków świeżej rukoli lub suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki. Mini naleśniki nabij na wykałaczki – dzięki temu jedzenie ich będzie wygodniejsze. Mamy nadzieję, że włączysz tę przekąskę do menu układanego na imprezę.