Mini naleśniki na imprezę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

910 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

657 osób wydrukowało

Pobierz pdf

957 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naleśnika posmaruj majonezem, a następnie nałóż pesto. Połóż plasterki łososia i zwiń w rolkę.

Mini naleśniki na imprezę - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowany naleśnik owiń folią i pozostaw na kilka godzin w lodówce. Następnie pokrój go w kawałki i udekoruj koperkiem

Mini naleśniki na imprezę - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz dodać liście rukoli.

4

Opinie o przepisie

  • Eugeniusz  Pieczka

    Eugeniusz Pieczka

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Stochmal

    Wanda Stochmal

    wszystko jest super to co zrobiłam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Zielinska

    Maria Zielinska

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Essi

    Essi

    Pycha.

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini naleśniki na imprezęMini naleśniki na imprezę

Zastanawiasz się, co podać swoim gościom na przyjęciu? W takim przypadku zainspiruj się przepisem na mini naleśniki. Przygotowanie tej efektownej i smacznej przekąski jest wyjątkowo proste i nie będziesz do tego potrzebować wielu składników. Gotowy naleśnik posmaruj na początek równomierną warstwą majonezu. Na nim umieść łyżkę zielonego pesto z bazylii i plastry łososia – najlepiej wędzonego. Całość zwiń w rulon i odstaw na kilka godzin do lodówki. Aby nie wyschła, owiń ją najpierw folią aluminiową. Po odpowiednim schłodzeniu naleśnika, pokrój go na małe kawałki i udekoruj gałązkami świeżego koperku. Sugerowany tu przepis możesz modyfikować na wiele różnych sposobów. Zamiast klasycznego naleśnika warto użyć np. placka tortilli. Smak nadzienia urozmaicisz, dodając do niego kilka listków świeżej rukoli lub suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki. Mini naleśniki nabij na wykałaczki – dzięki temu jedzenie ich będzie wygodniejsze. Mamy nadzieję, że włączysz tę przekąskę do menu układanego na imprezę.