
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Naleśnika posmaruj majonezem, a następnie nałóż pesto. Połóż plasterki łososia i zwiń w rolkę.

Krok 2
Tak przygotowany naleśnik owiń folią i pozostaw na kilka godzin w lodówce. Następnie pokrój go w kawałki i udekoruj koperkiem


Dobra rada:
Do farszu możesz dodać liście rukoli.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Mini naleśniki na imprezę
Zastanawiasz się, co podać swoim gościom na przyjęciu? W takim przypadku zainspiruj się przepisem na mini naleśniki. Przygotowanie tej efektownej i smacznej przekąski jest wyjątkowo proste i nie będziesz do tego potrzebować wielu składników. Gotowy naleśnik posmaruj na początek równomierną warstwą majonezu. Na nim umieść łyżkę zielonego pesto z bazylii i plastry łososia – najlepiej wędzonego. Całość zwiń w rulon i odstaw na kilka godzin do lodówki. Aby nie wyschła, owiń ją najpierw folią aluminiową. Po odpowiednim schłodzeniu naleśnika, pokrój go na małe kawałki i udekoruj gałązkami świeżego koperku. Sugerowany tu przepis możesz modyfikować na wiele różnych sposobów. Zamiast klasycznego naleśnika warto użyć np. placka tortilli. Smak nadzienia urozmaicisz, dodając do niego kilka listków świeżej rukoli lub suszone pomidory pokrojone na drobne kawałki. Mini naleśniki nabij na wykałaczki – dzięki temu jedzenie ich będzie wygodniejsze. Mamy nadzieję, że włączysz tę przekąskę do menu układanego na imprezę.