
Składniki
1 sztuka
8 łyżek
600 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
40 gramów
1 kilogram
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozrabiamy z ciepłą wodą, łyżką cukru i łyżką mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wszystkie składniki wyrabiamy razem. Jeśli używamy do tego celu maszyny, składniki wrzucamy w kolejności: olej, rozrobione drożdże, masło, mąka i sól. Ciasto zostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia.
Krok 2
Kapustę odcedzamy- ale tylko trochę, aby część wody została. W tej wodzie podgotowujemy kapustę do miękkości z kostką cebuli i kostką grzybową. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy. Możemy doprawić pieprzem.
Krok 3
Z ciasta wyrabiamy małe kuleczki, płaszczymy je, nakładamy nadzienie i zwijamy Smarujemy jajkiem i posypujemy tym, na co mamy ochotę Pieczemy do zrumienienia (ok 15-20 minut) w temperaturze 180 st.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej