
Składniki
1 sztuka
8 łyżek
600 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
40 gramów
1 kilogram
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozrabiamy z ciepłą wodą, łyżką cukru i łyżką mąki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wszystkie składniki wyrabiamy razem. Jeśli używamy do tego celu maszyny, składniki wrzucamy w kolejności: olej, rozrobione drożdże, masło, mąka i sól. Ciasto zostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia.
Krok 2
Kapustę odcedzamy- ale tylko trochę, aby część wody została. W tej wodzie podgotowujemy kapustę do miękkości z kostką cebuli i kostką grzybową. Dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy. Możemy doprawić pieprzem.
Krok 3
Z ciasta wyrabiamy małe kuleczki, płaszczymy je, nakładamy nadzienie i zwijamy Smarujemy jajkiem i posypujemy tym, na co mamy ochotę Pieczemy do zrumienienia (ok 15-20 minut) w temperaturze 180 st.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej