Zapiekanka z kiełbasą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kiełbasą i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.75 szklanki

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

1 pęczek

500 gramów

2 łyżki

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Z kiełbasy zdejmij skórę i pokrój ją w plasterki. Podsmaż na odrobinie tłuszczu.

Krok 3

Pieczarki pokrój na połówki, a natkę posiekaj.

Krok 4

Wymieszaj z kiełbasą i makaronem, a następnie przełóż do wysmarowanej masłem żaroodpornej formy.

Krok 5

Jajka rozmąć w mleko, dopraw solą, pieprzem i gałką. Tak przygotowanym sosem polej potrawę.

Krok 6

Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 7

Ketchup i koncentrat wymieszaj z niepełną szklanką wody, po czym dopraw. Polej zapiekankę, posyp żółtym serem i zapiekaj jeszcze 10 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kiełbasą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej