Zapiekane brokuły przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane brokuły

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj w lekko osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr podgrzej w rondelku.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego nałóż brokuły, plastry sera i sos. Wszystko piecz ok pół godziny w temperaturze 200 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej