
Składniki
0.5 kilograma
1 sztuka
8 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły ugotuj w lekko osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.
Krok 2
Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr podgrzej w rondelku.
Krok 3
Do naczynia żaroodpornego nałóż brokuły, plastry sera i sos. Wszystko piecz ok pół godziny w temperaturze 200 stopni C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej