Zapiekane brokuły przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane brokuły

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

8 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły ugotuj w lekko osolonym wrzątku i schłodź w zimnej wodzie aby nie straciły koloru.

Krok 2

Sos w słoiku Spaghetti Toscana Knorr podgrzej w rondelku.

Krok 3

Do naczynia żaroodpornego nałóż brokuły, plastry sera i sos. Wszystko piecz ok pół godziny w temperaturze 200 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane brokuły  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej