Wołowina z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

217 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

250 gramów

2 sztuki

8 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.

Wołowina z brokułami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.

Wołowina z brokułami - Krok 2

Krok 3

Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.

Wołowina z brokułami - Krok 3

Krok 4

Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.

Wołowina z brokułami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej