
Składniki
250 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżeczki
600 gramów
8 łyżek
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.

Krok 2
Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.

Krok 3
Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.

Krok 4
Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej
































Wołowina z brokułami

