Wołowina z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

600 gramów

8 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.

Wołowina z brokułami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.

Wołowina z brokułami - Krok 2

Krok 3

Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.

Wołowina z brokułami - Krok 3

Krok 4

Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.

Wołowina z brokułami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina z brokułamiWołowina z brokułami

Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.