Wołowina z brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

600 gramów

8 łyżek

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.

Wołowina z brokułami - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzaną patelnię wylej olej sojowy i ułóż wołowinę. Smaż na dużym ogniu, aż mięso zbrązowieje, po czym zdejmij je z patelni i odstaw.

Wołowina z brokułami - Krok 2

Krok 3

Brokuły podziel na różyczki i smaż przez 2 minuty.

Wołowina z brokułami - Krok 3

Krok 4

Do brokułów dodaj fasolę oraz wołowinę, dokładnie wymieszaj i smaż przez minutę. Posyp ziarnem sezamowym. Danie podawaj ze smażonym ryżem.

Wołowina z brokułami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wołowina z brokułamiWołowina z brokułami

Mięso umyj, osusz i pokrój w paski. Wymieszaj je z mąką kukurydzianą, sosem sojowym, olejem sezamowy i rozkruszonymi kosteczkami Knorr.