Boczek po wjejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek po wjejsku

Autor: tomekw166

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 plastrów

1 sztuka

8 plastrów

50 mililitrów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.

Krok 2

Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej