Boczek po wjejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek po wjejsku

Autor: tomekw166

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

50 mililitrów

8 plastrów

8 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.

Krok 2

Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej