
Składniki
120 gramów
50 mililitrów
8 plastrów
8 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.
Krok 2
Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.
Krok 3
Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























