Boczek po wjejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek po wjejsku

Autor: tomekw166

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

50 mililitrów

8 plastrów

8 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.

Krok 2

Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej