Boczek po wjejsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek po wjejsku

Autor: tomekw166

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

120 gramów

50 mililitrów

8 plastrów

8 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówkę pokrój w ukośne grube plastry. Rozgrzej olej na patelni. Daj na patelnię boczek na około 5 minut.

Krok 2

Dodaj parówkę i smaż przez 5 min. W między czasie uduś cebulę. Dodaj przyprawy Knorr. Daj na słaby ogień i dodaj ser na górę.

Krok 3

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 120-180 stopni na 10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek po wjejsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej