Niedzielna pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niedzielna pieczeń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

125 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Do miski przełóż mięso, cebulę, natkę oraz przygotowany Fix. Dodaj jajka, tartą bułkę oraz sos Worcester i tarty ser. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Formę keksówkę wyłóż pergaminem, a następnie przełóż do niej mięsną masę. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu krój w grube plastry, podawaj z sałatą i ulubionymi dodatkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej