Niedzielna pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niedzielna pieczeń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Do miski przełóż mięso, cebulę, natkę oraz przygotowany Fix. Dodaj jajka, tartą bułkę oraz sos Worcester i tarty ser. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Formę keksówkę wyłóż pergaminem, a następnie przełóż do niej mięsną masę. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu krój w grube plastry, podawaj z sałatą i ulubionymi dodatkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej