Niedzielna pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niedzielna pieczeń

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
131 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie.

Krok 2

Fix Knorr wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 3

Do miski przełóż mięso, cebulę, natkę oraz przygotowany Fix. Dodaj jajka, tartą bułkę oraz sos Worcester i tarty ser. Wszystko razem wymieszaj.

Krok 4

Formę keksówkę wyłóż pergaminem, a następnie przełóż do niej mięsną masę. Formę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 45 minut w temperaturze 180 st. C. Po upieczeniu krój w grube plastry, podawaj z sałatą i ulubionymi dodatkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niedzielna pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klopsiki zapiekane na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej