Składniki
150 gramów
1 opakowanie
125 gramów
4 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekane cebulki dymki, zmiażdżony czosnek i ugotowany groszek. Smaż ok. 3 minuty, po czym dodaj ryż.
Krok 6
Dopraw ryż sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i jeszcze moment podsmaż. Podawaj posypane sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Krok 3
Jak tylko ryż nabierze temperatury przesuń całość na brzeg patelni
Krok 4
Wlej roztrzepane jajka i smaż aż zaczną się ścinać. Następnie wymieszaj z całością składników na patelni.
Krok 5
Fix wymieszaj z 50ml zimnej wody i dodaj do dania. Dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej