
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekane cebulki dymki, zmiażdżony czosnek i ugotowany groszek. Smaż ok. 3 minuty, po czym dodaj ryż.
Krok 6
Dopraw ryż sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i jeszcze moment podsmaż. Podawaj posypane sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Krok 3
Jak tylko ryż nabierze temperatury przesuń całość na brzeg patelni
Krok 4
Wlej roztrzepane jajka i smaż aż zaczną się ścinać. Następnie wymieszaj z całością składników na patelni.
Krok 5
Fix wymieszaj z 50ml zimnej wody i dodaj do dania. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej