
Składniki
50 mililitrów
2 łyżki
3 sztuki
150 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
125 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu i odcedź.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć posiekane cebulki dymki, zmiażdżony czosnek i ugotowany groszek. Smaż ok. 3 minuty, po czym dodaj ryż.
Krok 6
Dopraw ryż sosem sojowym. Dobrze wymieszaj i jeszcze moment podsmaż. Podawaj posypane sezamem oraz posiekanym szczypiorkiem z dymki.
Krok 3
Jak tylko ryż nabierze temperatury przesuń całość na brzeg patelni
Krok 4
Wlej roztrzepane jajka i smaż aż zaczną się ścinać. Następnie wymieszaj z całością składników na patelni.
Krok 5
Fix wymieszaj z 50ml zimnej wody i dodaj do dania. Dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej