Tortille po Toskańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille po Toskańsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 - 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 2

Do mięsa dodajemy sos (jeden) i gotujemy około 3 minuty na wolnym ogniu a następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Na każdą tortillę dodajemy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. DO naczynia żaroodpornego wlewamy połowę drugiego sosu i układamy na nim zwinięte tortille. Pozostałym sosem polewamy wierzch i posypujemy serem.

Krok 4

Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej