Tortille po Toskańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortille po Toskańsku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

4 łyżki

200 gramów

2 szczypty

2 szczypty

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Kiedy się zeszkli dodajemy mięso mielone i smażymy około 10 - 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 2

Do mięsa dodajemy sos (jeden) i gotujemy około 3 minuty na wolnym ogniu a następnie dodajemy odcedzoną fasolę. Dokładnie mieszamy.

Krok 3

Na każdą tortillę dodajemy 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulon. DO naczynia żaroodpornego wlewamy połowę drugiego sosu i układamy na nim zwinięte tortille. Pozostałym sosem polewamy wierzch i posypujemy serem.

Krok 4

Zapiekamy 25 minut w 200 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortille po Toskańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej