Ryż meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

350 mililitrów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i paprykę posikaj

Krok 2

Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.

Krok 3

Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 5

Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej