Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
350 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i paprykę posikaj
Krok 2
Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.
Krok 3
Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 5
Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej