
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
1 sztuka
null
null
350 mililitrów
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i paprykę posikaj
Krok 2
Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.
Krok 3
Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.
Krok 4
Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 5
Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej