Ryż meksykański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż meksykański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

1 sztuka

null

null

350 mililitrów

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule i paprykę posikaj

Krok 2

Czosnek przekrój na pół. Pomidory i jalapeno pokrój w kostkę.

Krok 3

Ryż podsmaż na oleju, a następnie wlej rosół Knorr i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Wymieszaj cebulę, paprykę, jalapeno i pokrojone w kostkę pomidory.

Krok 5

Wrzuć cebulę, sól, pieprz, kumin, kolendrę i czosnek. Gotuj pod przykryciem około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż meksykański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Rogaliki bez drożdży
czas przygotowania
150 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej