Jajka w sosie słodko-kwaśnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Ugotować na twardo jajka . Podgrzać sos słodko-kwaśny.

Krok 2

Ugotować jajka na twardo .Obrać jajka ze skorupek - delikatnie natłuścić olejem i posypać przyprawą z płatków chili lub kolorowym pieprzem.

Krok 3

Podawać układając jajka w sosie ( po 1,5 - jedno całe i połówka ) . Posypywać szczypiorem . W osobnej miseczce podać ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej