Jajka w sosie słodko-kwaśnym

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej. Ugotować na twardo jajka . Podgrzać sos słodko-kwaśny.

Krok 2

Ugotować jajka na twardo .Obrać jajka ze skorupek - delikatnie natłuścić olejem i posypać przyprawą z płatków chili lub kolorowym pieprzem.

Krok 3

Podawać układając jajka w sosie ( po 1,5 - jedno całe i połówka ) . Posypywać szczypiorem . W osobnej miseczce podać ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w sosie słodko-kwaśnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sarmale
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej