Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą

Autor: Wokalista Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

1 sztuka

1 kilogram

1 szczypta

1 sztuka

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami

0

Opinie o przepisie

4 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej