Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej