
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 gram
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej