Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej