Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej