Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą

Autor: Wokalista

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 gram

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na plastry i smażymy na rozgrzanym maśle z obu stron po 3-4 minuty skrapiając obie sokiem z cytryny. Usmażone mięso podajemy z ćwikłą i ziemniakami

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona pierś z kurczaka z ćwikłą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej