
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włóż arbuz do blendera, zmiksuj, przecedź przez sitko do dzbanka.
Krok 2
Wyciśnij sok z cytryn i limonki, dodaj do soku z arbuza, wymieszaj z zimną woda i cukrem.
Krok 3
Włóż do lodówki na godzinę. Podawaj z lodem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej