Lemoniada z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada z arbuza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż arbuz do blendera, zmiksuj, przecedź przez sitko do dzbanka.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryn i limonki, dodaj do soku z arbuza, wymieszaj z zimną woda i cukrem.

Krok 3

Włóż do lodówki na godzinę. Podawaj z lodem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej