Lemoniada z arbuza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż arbuz do blendera, zmiksuj, przecedź przez sitko do dzbanka.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryn i limonki, dodaj do soku z arbuza, wymieszaj z zimną woda i cukrem.

Krok 3

Włóż do lodówki na godzinę. Podawaj z lodem.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej