Lemoniada z arbuza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lemoniada z arbuza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włóż arbuz do blendera, zmiksuj, przecedź przez sitko do dzbanka.

Krok 2

Wyciśnij sok z cytryn i limonki, dodaj do soku z arbuza, wymieszaj z zimną woda i cukrem.

Krok 3

Włóż do lodówki na godzinę. Podawaj z lodem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lemoniada z arbuza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z prawdziwkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej