Śledzie w oleju z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w oleju z czosnkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

7

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

167 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.

Krok 2

W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej