Śledzie w oleju z czosnkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

6

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 łyżeczka

2 sztuki

4 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.

Krok 2

W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej