Śledzie w oleju z czosnkiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

6

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

149 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety wymoczyć, następnie pokroić w dzwonka. Czosnek obrać.Cebulę pokroić w piórka.

Krok 2

W słoiku ułożyć warstwami: śledzie, cebula, zioła, całe ząbki czosnku, pieprz. Zalać olejem. Odstawić do lodówki na minimum dobę. Na talerzu posypać zielona częścią dymki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w oleju z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej