Soczewica - puree przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczewica - puree

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę wypłucz, wsyp do garnka i zalej wodą 1 cm nad powierzchnię. Mocz przez pół godziny.

Krok 2

Gotuj przez 5 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Kiedy będzie miękka dodaj masło i mieszając odparuj wodę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Barszcz czerwony z grzybami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej