Soczewica - puree przepis – Zobacz na przepisy.pl

Soczewica - puree

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę wypłucz, wsyp do garnka i zalej wodą 1 cm nad powierzchnię. Mocz przez pół godziny.

Krok 2

Gotuj przez 5 minut, cały czas mieszając.

Krok 3

Kiedy będzie miękka dodaj masło i mieszając odparuj wodę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczewica - puree - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej