
Składniki
200 gramów
1 sztuka
250 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
9 sztuk
50 gramów
0.5 pęczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowanie tacosów zacznij od ugotowania kaszy bulgur. Przygotuj duży garnek i zagotuj w nim wodę, a następnie wsyp 200 gramów kaszy. Gotuj ją według wskazówek producenta, które znajdziesz na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedź i odstaw na potem.
Krok 2
Następnie zajmij się warzywami. Obierz czerwoną cebulę i pokrój ją w drobną kostkę. Obmyj pod wodą 250 gramów pomidorków koktajlowych, osusz, a potem także pokrój w kostkę.
Krok 3
Sięgnij po patelnię – rozgrzej na niej 2 łyżki oleju. Gdy będzie już miała odpowiednią temperaturę, wsyp na nią pokrojoną czerwoną cebulę i smaż przez kilka minut. Przemieszaj ją co jakiś czas, aby się nie przypaliła. Przez ten czas powinna stracić swój kolor i lekko się zeszklić. Podczas smażenia cebuli możesz odcedzić kukurydzę z puszki. Następnie dodaj na patelnię pokrojone pomidorki koktajlowe, kukurydzę i ugotowaną kaszę bulgur.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i smaż je jeszcze przez kilka minut. Dosyp na patelnię zawartość Przyprawy Fix Chili Con Carne Knorr i jeszcze raz przemieszaj. Potem zdejmij patelnię z palnika.
Krok 5
Na koniec przygotuj gotowe muszelki tacos. Nadziewaj je przygotowanym przed chwilą farszem. Posyp po wierzchu serem i listkami świeżej kolendry. Smacznego!

Dobra rada:
Nie przepadasz za kukurydzą? Zamiast niej możesz dodać do dania czerwoną fasolkę z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tacos z kaszą bulgur
Zgotujcie sobie niezły Meksyk! Kuchnia tej części świata słynie z wyrazistych produktów i niebywale kolorowych dań. Tacos z kaszą bulgur idealnie pasują do tego opisu. Po brzegi wypełnione apetycznymi składnikami, są wspaniałą propozycją na spotkania nie tylko w gronie wegetarian.
Dla kogo?
Znudziło Wam się wykładanie posiłków na talerze? Ułożenie nadzienia w tacos – chrupiących tortillach z mąki kukurydzianej – sprawi, że jedzenie będzie ogromną frajdą.
Na jaką okazję?
Tacos z kaszą bulgur urozmaicą każdy posiłek: od lunchu po kolację. Zróbcie większą porcję i zaproście do stołu znajomych. Kameralne spotkanie szybko przerodzi się w przyjęcie z meksykańską pompą.
Czy wiesz, że?
Obecność pomidorów na talerzach zawdzięczamy Hernánowi Cortésowi. Pomidorowe ziarna przetransportowano z Ameryki Południowej do Europy na statkach hiszpańskiego konkwistadora w XVI wieku.
Dla urozmaicenia:
Bulgur w przepisie można zastąpić kuskusem, kaszą jaglaną lub pęczakiem.