Tortilla z meksykańskimi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z meksykańskimi nuggetsami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w małą kostkę i zapanieruj w Fixie Nuggetsy według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso.

Krok 2

Sałatę poszatkuj.

Krok 3

Przygotuj sos, mieszając zawartość saszetki z ketchupem i sokiem pomarańczowym.

Krok 4

Tortille posmaruj sosem meksykańskim. Na każdą nałóż porcje sałaty, na to usmażone kawałki kurczaka, posyp grzankami, polej sosem i zawiń bardzo ściśle. Pokrój na 3 części, udekoruj kleksem sosu i natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej