Tortilla z meksykańskimi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z meksykańskimi nuggetsami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w małą kostkę i zapanieruj w Fixie Nuggetsy według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso.

Krok 2

Sałatę poszatkuj.

Krok 3

Przygotuj sos, mieszając zawartość saszetki z ketchupem i sokiem pomarańczowym.

Krok 4

Tortille posmaruj sosem meksykańskim. Na każdą nałóż porcje sałaty, na to usmażone kawałki kurczaka, posyp grzankami, polej sosem i zawiń bardzo ściśle. Pokrój na 3 części, udekoruj kleksem sosu i natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej