Tortilla z meksykańskimi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z meksykańskimi nuggetsami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w małą kostkę i zapanieruj w Fixie Nuggetsy według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso.

Krok 2

Sałatę poszatkuj.

Krok 3

Przygotuj sos, mieszając zawartość saszetki z ketchupem i sokiem pomarańczowym.

Krok 4

Tortille posmaruj sosem meksykańskim. Na każdą nałóż porcje sałaty, na to usmażone kawałki kurczaka, posyp grzankami, polej sosem i zawiń bardzo ściśle. Pokrój na 3 części, udekoruj kleksem sosu i natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej