Tortilla z meksykańskimi nuggetsami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z meksykańskimi nuggetsami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

100 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w małą kostkę i zapanieruj w Fixie Nuggetsy według przepisu na opakowaniu. Olej rozgrzej na patelni, obsmaż mięso.

Krok 2

Sałatę poszatkuj.

Krok 3

Przygotuj sos, mieszając zawartość saszetki z ketchupem i sokiem pomarańczowym.

Krok 4

Tortille posmaruj sosem meksykańskim. Na każdą nałóż porcje sałaty, na to usmażone kawałki kurczaka, posyp grzankami, polej sosem i zawiń bardzo ściśle. Pokrój na 3 części, udekoruj kleksem sosu i natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z meksykańskimi nuggetsami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej