Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

541 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 1

Krok 2

Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 2

Krok 3

Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, plastry pomidorów, liść sałaty lodowej. Na koniec polej całość sosem tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 3

Krok 4

Pomidory pokrój w plastry.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • halina pergol

    halina pergol, 14.04.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej