Czapka krasnala - Gyros w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

549 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 1

Krok 2

Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 2

Krok 3

Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, plastry pomidorów, liść sałaty lodowej. Na koniec polej całość sosem tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 3

Krok 4

Pomidory pokrój w plastry.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • halina pergol

    halina pergol , 14.04.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej