Czapka krasnala - Gyros w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
568 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 1

Krok 2

Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 2

Krok 3

Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, plastry pomidorów, liść sałaty lodowej. Na koniec polej całość sosem tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 3

Krok 4

Pomidory pokrój w plastry.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • halina pergol

    halina pergol , 14.04.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czapka krasnala - Gyros w tortilli  Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.