Czapka krasnala - Gyros w tortilli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
568 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 1

Krok 2

Ogórki obierz ze skóry i zetrzyj na tarce. Jogurt wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr i połącz z ogórkiem, tworząc sos tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 2

Krok 3

Tortillę zwiń w rożek, włóż do niej podsmażonego indyka, plastry pomidorów, liść sałaty lodowej. Na koniec polej całość sosem tzatziki.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 3

Krok 4

Pomidory pokrój w plastry.

Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • halina pergol

    halina pergol , 14.04.2019

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czapka krasnala - Gyros w tortilli   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Czapka krasnala - Gyros w tortilli  Czapka krasnala - Gyros w tortilli

Mięso z indyka pokrój w drobne w paski. Następnie zamarynuj w Przyprawie do gyrosa Knorr i podsmaż na patelni.