Gyros z sosem ziołowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 1

Krok 2

Karkówkę pokrój w cienkie paseczki, pomieszaj z Fixem i trzema łyżkami oleju.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni, pod koniec smażenia dodaj wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Gotowego gyrosa podawaj z ulubionymi dodatkami, frytkami lub w chlebie pita.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Piotr kujawa

    Piotr kujawa , 13.05.2015

    ta aplikacjajest pojebana

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros w picie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gyros z sosem ziołowo-paprykowym Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.