Gyros z sosem ziołowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

250 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 1

Krok 2

Karkówkę pokrój w cienkie paseczki, pomieszaj z Fixem i trzema łyżkami oleju.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni, pod koniec smażenia dodaj wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Gotowego gyrosa podawaj z ulubionymi dodatkami, frytkami lub w chlebie pita.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Piotr kujawa

    Piotr kujawa , 13.05.2015

    ta aplikacjajest pojebana

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gyros z sosem ziołowo-paprykowym Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.