Gyros z sosem ziołowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

288 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

203 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 1

Krok 2

Karkówkę pokrój w cienkie paseczki, pomieszaj z Fixem i trzema łyżkami oleju.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni, pod koniec smażenia dodaj wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Gotowego gyrosa podawaj z ulubionymi dodatkami, frytkami lub w chlebie pita.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Piotr kujawa

    Piotr kujawa , 13.05.2015

    ta aplikacjajest pojebana

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej