Składniki
500 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.
Krok 2
Karkówkę pokrój w cienkie paseczki, pomieszaj z Fixem i trzema łyżkami oleju.
Krok 3
Obsmaż na patelni, pod koniec smażenia dodaj wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Gotowego gyrosa podawaj z ulubionymi dodatkami, frytkami lub w chlebie pita.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej