Gyros z sosem ziołowo-paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
317 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

253 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 1

Krok 2

Karkówkę pokrój w cienkie paseczki, pomieszaj z Fixem i trzema łyżkami oleju.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 2

Krok 3

Obsmaż na patelni, pod koniec smażenia dodaj wodę i smaż pod przykryciem około 10 minut. Gotowego gyrosa podawaj z ulubionymi dodatkami, frytkami lub w chlebie pita.

Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Piotr kujawa

    Piotr kujawa , 13.05.2015

    ta aplikacjajest pojebana

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem ziołowo-paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gyros z sosem ziołowo-paprykowym Gyros z sosem ziołowo-paprykowym

Sos paprykowo-ziołowy wsyp do miseczki, dodaj ketchup i trzy łyżki majonezu. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce.