Klasyczna karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klasyczna karkówka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

955 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

362 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem, aby mięso było delikatniejsze.

Klasyczna karkówka   - Krok 1

Krok 2

W misce połącz składniki marynaty: ketchup, olej, sos sojowy, słodką paprykę, przeciśnięty czosnek, cebulę oraz przyprawę Knorr.

Klasyczna karkówka   - Krok 2

Krok 3

Natrzyj dokładnie mięso marynatą i odstaw na minimum 2 godziny.

Klasyczna karkówka   - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie smaż mięso po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem koktajlowym .

Klasyczna karkówka   - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos koktajlowy. Składniki sosu połącz ze sobą i odstaw na 30 minut.

Klasyczna karkówka   - Krok 5
36

Opinie o przepisie

  • Karolina Ceglińska

    Karolina Ceglińska , 03.08.2014

    wolę mój przepis:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Smolarska

    Anna Smolarska , 03.08.2014

    cypisku a co Ty z tymi przepisami?glodny taki jestes?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Błociński

    Roman Błociński , 03.08.2014

    ciekawy jestem ile to zawiera kalori

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Szulc

    Bozena Szulc , 03.08.2014

    Propozycja na dzisiaj urodzinowy obiad na tak upalny dzień.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 03.08.2014

    @Danuta: słuchamy uważnie! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Łyczak

    Bogusław Łyczak , 03.08.2014

    SMACZNEGO,WCZORAJ MIAŁEM ŻEBERKA WIEPRZOWE DUSZONE.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan IJa

    Stefan IJa , 03.08.2014

    Wyśmienita,tyłek po niej rosnie he he he.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogdan Komar

    Bogdan Komar , 03.08.2014

    Pycha!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Haraf-Sęk

    Danuta Haraf-Sęk , 03.08.2014

    Na takie upały proponuje coś lżejszego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Domagala

    Teresa Domagala , 03.08.2014

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Tańska-Wiśniewska

    Wanda Tańska-Wiśniewska , 03.08.2014

    Oj tak, jemy, a jakże!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Chojka

    Barbara Chojka , 02.08.2014

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Suchodolski

    Andrzej Suchodolski , 02.08.2014

    mniam,mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemek Paczóski

    Przemek Paczóski , 02.08.2014

    już nie jestem potrzebny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Toll

    Jan Toll , 02.08.2014

    przekońske masz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Duda

    Zbyszek Duda , 02.08.2014

    Mniam mniam.:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Litka

    Danuta Litka , 02.08.2014

    Polecam równierz karkówkę na wschodnią nutę z warzywami,pieczarkami i odrobinę lubczyka.Zawsze smakuje i działa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Jasek

    Krystyna Jasek , 02.08.2014

    Coś podobnego zrobiłam tylko zamiast majonezu dałam sos chiński.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Tyszkiewicz

    Marek Tyszkiewicz , 02.08.2014

    nie widze wcale natalerzu to tylko taka ściema

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska , 02.08.2014

    Apetyczna, wszystko zostawiam i pędzę do kuchni !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Soroko

    Jan Soroko , 02.08.2014

    gdzie to podudzie indyka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Morawski

    Marek Morawski , 02.08.2014

    a jakie skłądniki sosu coctailowego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julianna Bobińska

    Julianna Bobińska , 02.08.2014

    pychotka , smacznego :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Bethke

    Krzysztof Bethke , 02.08.2014

    Sama jesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Korzeń

    Jerzy Korzeń , 02.08.2014

    jednak przyjadę,jak ładnie podane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Piestrzynska

    Ela Piestrzynska , 02.08.2014

    no pychotka a gdzie to tej karkoweczki piwko jest ??? :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sameh Mizer

    Sameh Mizer , 02.08.2014

    smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesia Malinowska

    Czesia Malinowska , 02.08.2014

    ale dlaczego takie po przypalane??? to jest rakotwórcze i nie zdrowe :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Ślimak

    Jan Ślimak , 02.08.2014

    To to rozumiem rarytas dla podniebienia .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Hansi

    Jan Hansi , 02.08.2014

    Mniam!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna karkówka   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Klasyczna karkówka  Klasyczna karkówka

Obowiązkowy punkt w menu każdego mięsożercy. Klasyczna karkówka z patelni lub grilla to sprawdzony sposób na pyszną i aromatyczną porcję mięsa, któremu nie oprze się żaden smakosz. Jak ją przyrządzić? Przede wszystkim, postaw na prostotę – więcej wcale nie oznacza lepiej. Soczysta karkówka najlepiej czuje się w kameralnym towarzystwie plastrów cebuli i ząbków czosnku. Użyj ich do przyrządzenia mięsnej marynaty. Dodaj łagodny ketchup, pełen smaku sos sojowy i przyprawy. Zanurz w niej porcje wieprzowiny, a po dwóch godzinach będą przygotowane do smażenia. Po tej dłuższej chwili oczekiwania wystarczy już tylko 8-10 minut na ruszcie lub patelni grillowej i… gotowe. Ten mięsny klasyk podawaj z sosami np. dipem tzatziki lub czosnkowo-ziołowym oraz bagietką, lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówką ze świeżych warzyw. Pyszności!