
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
2 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
500 gramów
2 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę pokrój w plastry i rozbij tłuczkiem, aby mięso było delikatniejsze.

Krok 2
W misce połącz składniki marynaty: ketchup, olej, sos sojowy, słodką paprykę, przeciśnięty czosnek, cebulę oraz przyprawę Knorr.

Krok 3
Natrzyj dokładnie mięso marynatą i odstaw na minimum 2 godziny.

Krok 4
Po tym czasie smaż mięso po 8-10 minut z każdej strony. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem koktajlowym .

Krok 5
Przygotuj sos koktajlowy. Składniki sosu połącz ze sobą i odstaw na 30 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klasyczna karkówka
Obowiązkowy punkt w menu każdego mięsożercy. Klasyczna karkówka z patelni lub grilla to sprawdzony sposób na pyszną i aromatyczną porcję mięsa, któremu nie oprze się żaden smakosz. Jak ją przyrządzić? Przede wszystkim, postaw na prostotę – więcej wcale nie oznacza lepiej. Soczysta karkówka najlepiej czuje się w kameralnym towarzystwie plastrów cebuli i ząbków czosnku. Użyj ich do przyrządzenia mięsnej marynaty. Dodaj łagodny ketchup, pełen smaku sos sojowy i przyprawy. Zanurz w niej porcje wieprzowiny, a po dwóch godzinach będą przygotowane do smażenia. Po tej dłuższej chwili oczekiwania wystarczy już tylko 8-10 minut na ruszcie lub patelni grillowej i… gotowe. Ten mięsny klasyk podawaj z sosami np. dipem tzatziki lub czosnkowo-ziołowym oraz bagietką, lub z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówką ze świeżych warzyw. Pyszności!