
Składniki
400 gramów
1 łyżeczka
100 gramów
2 sztuki
50 gramów
10 gramów
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.

Krok 2
Orzeszki podsmaż na patelni, ostudź. Pokrój ser feta, oliwki i suszone pomidory w małą kostkę, pokrój chleb tostowy. Dodaj wszystko do orzeszków. Tak przygotowanym farszem nadziej comber.

Krok 3
Wierzch mięsa oprósz przyprawą Knorr, kolendrą i kuminem.

Krok 4
Smaż na grillu około 20 minut, co jakiś czas przekręcając mięso.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej