Smażone kotleciki jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

50 gramów

10 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Orzeszki podsmaż na patelni, ostudź. Pokrój ser feta, oliwki i suszone pomidory w małą kostkę, pokrój chleb tostowy. Dodaj wszystko do orzeszków. Tak przygotowanym farszem nadziej comber.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wierzch mięsa oprósz przyprawą Knorr, kolendrą i kuminem.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Smaż na grillu około 20 minut, co jakiś czas przekręcając mięso.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos dyniowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone kotleciki jagnięceSmażone kotleciki jagnięce

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.