Smażone kotleciki jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

50 gramów

10 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Orzeszki podsmaż na patelni, ostudź. Pokrój ser feta, oliwki i suszone pomidory w małą kostkę, pokrój chleb tostowy. Dodaj wszystko do orzeszków. Tak przygotowanym farszem nadziej comber.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wierzch mięsa oprósz przyprawą Knorr, kolendrą i kuminem.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Smaż na grillu około 20 minut, co jakiś czas przekręcając mięso.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone kotleciki jagnięceSmażone kotleciki jagnięce

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.