Smażone kotleciki jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone kotleciki jagnięce

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

50 gramów

10 gramów

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 1

Krok 2

Orzeszki podsmaż na patelni, ostudź. Pokrój ser feta, oliwki i suszone pomidory w małą kostkę, pokrój chleb tostowy. Dodaj wszystko do orzeszków. Tak przygotowanym farszem nadziej comber.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 2

Krok 3

Wierzch mięsa oprósz przyprawą Knorr, kolendrą i kuminem.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 3

Krok 4

Smaż na grillu około 20 minut, co jakiś czas przekręcając mięso.

Smażone kotleciki jagnięce - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone kotleciki jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażone kotleciki jagnięceSmażone kotleciki jagnięce

Mięso umyj, oczyść z nadmiaru tłuszczu i zbędnych błon. Pośrodku polędwicy, wzdłuż całej jej długości, zrób szerokie nacięcie.