Gyros z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem tzatziki

Autor: KarolinaKITCHEN

ratingratingratingratingrating

4

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

0.5 pęczka

750 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tzazziki: Obrać ogórka ze skóry i zetrzeć go na tarce na dużych oczkach. Odsączyć wodę ze startych ogórków.

Krok 2

Dodać do ogórków jogurt grecki wymieszany z przyprawą Tzatziki . Dobrze wymieszać.

Krok 3

Następnie zetrzyj 2 ząbki czosnku i dodaj posiekany koperek. Wszystko jeszcze raz wymieszaj i pozostaw na 10 min. aby przeszło smakiem.

Krok 4

Gyros: Filet umyj i pokrój w kosteczkę. Wymieszaj całość z przyprawą gyros. Odstaw do lodówki na 10 min.

Krok 5

W tym czasie pokrój w kosteczkę cebulę i 1 ząbek czossnku. Po 10 minutach rozgrzej patelnie i wrzuć mięso. Podsmażaj aż będzie kruche.

Krok 6

W między czasie wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już usmażymy mięsko wszystko podajewmy z frytkami. Pycha!!! Na romantyczne kolacje ;-)

1

Opinie o przepisie

  • Ktoś tam gdzieś tam

    Ktoś tam gdzieś tam , 06.04.2024

    Mega fajny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej