
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
700 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
750 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tzazziki: Obrać ogórka ze skóry i zetrzeć go na tarce na dużych oczkach. Odsączyć wodę ze startych ogórków.
Krok 2
Dodać do ogórków jogurt grecki wymieszany z przyprawą Tzatziki . Dobrze wymieszać.
Krok 3
Następnie zetrzyj 2 ząbki czosnku i dodaj posiekany koperek. Wszystko jeszcze raz wymieszaj i pozostaw na 10 min. aby przeszło smakiem.
Krok 4
Gyros: Filet umyj i pokrój w kosteczkę. Wymieszaj całość z przyprawą gyros. Odstaw do lodówki na 10 min.
Krok 5
W tym czasie pokrój w kosteczkę cebulę i 1 ząbek czossnku. Po 10 minutach rozgrzej patelnie i wrzuć mięso. Podsmażaj aż będzie kruche.
Krok 6
W między czasie wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już usmażymy mięsko wszystko podajewmy z frytkami. Pycha!!! Na romantyczne kolacje ;-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do gyrosa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej