Gyros z sosem tzatziki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z sosem tzatziki

Autor: KarolinaKITCHEN

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

3 sztuki

0.5 pęczka

1 sztuka

750 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tzazziki: Obrać ogórka ze skóry i zetrzeć go na tarce na dużych oczkach. Odsączyć wodę ze startych ogórków.

Krok 2

Dodać do ogórków jogurt grecki wymieszany z przyprawą Tzatziki . Dobrze wymieszać.

Krok 3

Następnie zetrzyj 2 ząbki czosnku i dodaj posiekany koperek. Wszystko jeszcze raz wymieszaj i pozostaw na 10 min. aby przeszło smakiem.

Krok 4

Gyros: Filet umyj i pokrój w kosteczkę. Wymieszaj całość z przyprawą gyros. Odstaw do lodówki na 10 min.

Krok 5

W tym czasie pokrój w kosteczkę cebulę i 1 ząbek czossnku. Po 10 minutach rozgrzej patelnie i wrzuć mięso. Podsmażaj aż będzie kruche.

Krok 6

W między czasie wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Gdy już usmażymy mięsko wszystko podajewmy z frytkami. Pycha!!! Na romantyczne kolacje ;-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z sosem tzatziki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej