Ostra zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.

Krok 3

Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.

Krok 4

Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.

Krok 5

Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 6

Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej