
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.
Krok 4
Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.
Krok 5
Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej