
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.
Krok 3
Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.
Krok 4
Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.
Krok 5
Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.
Krok 6
Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej