Ostra zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra zupa warzywna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz ze skórek i potnij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulę.

Krok 3

Dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię i groszek, podlej wodą lub bulionem i duś przez ok.30 minut na małym ogniu.

Krok 4

Bób przepłukaj, ugotuj w osobnym naczyniu i odcedź.

Krok 5

Dodaj do zupy razem z pomidorami. Dopraw do smaku i gotuj do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie.

Krok 6

Zupę rozlej i udekoruj posiekaną kolendrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
85 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej