Krem z czerwonych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z czerwonych warzyw

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroić, przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, kosteczką czosnkową i pietruszkową. Piec w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. Zdjąć skórkę z pomidorów i papryki.

Krok 2

Upieczone warzywa zalać bulionem i dodać zioła. Gotować około 15 minut a następnie przy pomocy blendera zmiksować na krem. Doprawić do smaku.

Krok 3

Krem przelewamy do miseczek a wierz polewamy słodką śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Podajemy z grzankami czosnkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej