Krem z czerwonych warzyw przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z czerwonych warzyw

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa pokroić, przełożyć do naczynia żaroodpornego z pokrywą. Polać oliwą, posypać solą, pieprzem, kosteczką czosnkową i pietruszkową. Piec w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. Zdjąć skórkę z pomidorów i papryki.

Krok 2

Upieczone warzywa zalać bulionem i dodać zioła. Gotować około 15 minut a następnie przy pomocy blendera zmiksować na krem. Doprawić do smaku.

Krok 3

Krem przelewamy do miseczek a wierz polewamy słodką śmietanką i dekorujemy świeżymi ziołami. Podajemy z grzankami czosnkowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z czerwonych warzyw  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej