Składniki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,
Krok 3
Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.
Krok 4
Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.
Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej