
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,
Krok 3
Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.
Krok 4
Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.
Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej