Zając w winie

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

65

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,

Krok 3

Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.

Krok 4

Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.

Krok 2

Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej