Składniki
1 sztuka
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
1 szklanka
3 łyżki
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,
Krok 3
Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.
Krok 4
Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.
Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej