
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
300 gramów
1 sztuka
3 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,
Krok 3
Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.
Krok 4
Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.
Krok 5
Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.
Krok 2
Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej