Zając w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zając w winie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

1 szklanka

3 łyżki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,

Krok 3

Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.

Krok 4

Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.

Krok 2

Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej