Zając w winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zając w winie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

300 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść zająca i pokrój na porcje, oprósz Przyprawą do mięs Knorr i mąka,

Krok 3

Przełóż do rondla, podlej winem, dodaj cynamon, skórkę z pomarańczy.

Krok 4

Boczek pokrójw kostkę i dodaj do rondla.

Krok 5

Duś na wolnym ogniu, podlewaj wodą w marę potrzeby.

Krok 2

Mięso obsmaż na oleju na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zając w winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej