
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
15 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Słonecznik upraż na patelni.
Krok 4
Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej