
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
2 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Słonecznik upraż na patelni.
Krok 4
Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej