
Składniki
1 sztuka
15 dekagramów
2 łyżki
4 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Słonecznik upraż na patelni.
Krok 4
Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej