Sałata z dynią i sosem szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z dynią i sosem szefa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

15 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Słonecznik upraż na patelni.

Krok 4

Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej