Sałata z dynią i sosem szefa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z dynią i sosem szefa

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

15 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Słonecznik upraż na patelni.

Krok 4

Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z dynią i sosem szefa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej