Składniki
1 sztuka
4 łyżki
15 dekagramów
1 łyżka
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dynię obierz, oczyść, umyj,osusz i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Słonecznik upraż na patelni.
Krok 4
Sos sałatkowy połącz z jogurtem, majonezem i oliwą. Wszystkie składniki wrzuć do salaterki, polej sosem i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej