Indyjska sałatka z ryżem – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka Indyjska I

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.

Krok 5

Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej