Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.
Krok 4
Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.
Krok 5
Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.
Krok 3
Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej