
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.
Krok 4
Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.
Krok 5
Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.
Krok 3
Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej