Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.
Krok 4
Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.
Krok 5
Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.
Krok 3
Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej