Indyjska sałatka z ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Indyjska I

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.

Krok 5

Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej