
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
3 łyżki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.
Krok 2
Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.
Krok 4
Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.
Krok 5
Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.
Krok 3
Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej