Indyjska sałatka z ryżem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Indyjska I

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypłukany ryż ugotuj z kostką rosołową Knorr na sypko, odcedź, ostudź.

Krok 2

Cebulę drobno pokrój, paprykę skrój w kostkę a pomarańczę obierz i pokrój w większą kostkę.

Krok 4

Wymieszaj ketchup, sok z cytryny, dopraw pieprzem bazylią. Mieszaj i ucieraj dodając oliwę.

Krok 5

Wszystkie składniki wsyp do ryżu, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Odcedź z zalewy kukurydzę oraz fasolkę. Fasolkę przepłucz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Indyjska I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej