Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

500 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj woreczek soczewicy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Polędwicę pokrój w plastry, przełóż do miseczki. Dodaj sok z 1/2 limonki, tandoori masale, sól i chili. Wszystkie przyprawy wmasuj w mięso. Na rozgrzanym oleju krótko smaż mięso.

Krok 3

Sos Knorr podgrzej w małym garnku. Na talerz wyłóż soczewicę. Polej sosem i dodaj mięso.

nauka_smakow

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej