Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj woreczek soczewicy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Polędwicę pokrój w plastry, przełóż do miseczki. Dodaj sok z 1/2 limonki, tandoori masale, sól i chili. Wszystkie przyprawy wmasuj w mięso. Na rozgrzanym oleju krótko smaż mięso.

Krok 3

Sos Knorr podgrzej w małym garnku. Na talerz wyłóż soczewicę. Polej sosem i dodaj mięso.

nauka_smakow

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej