Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą

Autor: nauka_smakow

ratingratingratingratingrating

263

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj woreczek soczewicy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Krok 2

Polędwicę pokrój w plastry, przełóż do miseczki. Dodaj sok z 1/2 limonki, tandoori masale, sól i chili. Wszystkie przyprawy wmasuj w mięso. Na rozgrzanym oleju krótko smaż mięso.

Krok 3

Sos Knorr podgrzej w małym garnku. Na talerz wyłóż soczewicę. Polej sosem i dodaj mięso.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe z indyjską nutą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej