
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj, sparz i odcedź.
Krok 2
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Selera również zetrzyj na tarce i dodaj do jabłek.
Krok 4
Wymieszaj z cebulą, majonezem, śmietaną, groszkiem konserwowym i posiekaną natką pietruszki.
Krok 5
Dodaj sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej