ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młode ziemniaki upiec całe ze skórką w piekarniku ok.1 h, w 200st.C.

Krok 2

Przygotować sos jogurtowy: ogórka pokroić w drobną kostkę, miętę drobno posiekać.

Krok 3

Ziemniaki polać sosem.

Krok 4

Wymieszać jogurt z miętą oraz ogórkiem. Dodać przyprawę w mini kosteczkach Knorr- Czosnek. Doprawić solą i pieprzem - do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos śmietanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej