
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młode ziemniaki upiec całe ze skórką w piekarniku ok.1 h, w 200st.C.
Krok 2
Przygotować sos jogurtowy: ogórka pokroić w drobną kostkę, miętę drobno posiekać.
Krok 3
Ziemniaki polać sosem.
Krok 4
Wymieszać jogurt z miętą oraz ogórkiem. Dodać przyprawę w mini kosteczkach Knorr- Czosnek. Doprawić solą i pieprzem - do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej