
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młode ziemniaki upiec całe ze skórką w piekarniku ok.1 h, w 200st.C.
Krok 2
Przygotować sos jogurtowy: ogórka pokroić w drobną kostkę, miętę drobno posiekać.
Krok 3
Ziemniaki polać sosem.
Krok 4
Wymieszać jogurt z miętą oraz ogórkiem. Dodać przyprawę w mini kosteczkach Knorr- Czosnek. Doprawić solą i pieprzem - do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej