ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym

Autor: pestki2

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młode ziemniaki upiec całe ze skórką w piekarniku ok.1 h, w 200st.C.

Krok 2

Przygotować sos jogurtowy: ogórka pokroić w drobną kostkę, miętę drobno posiekać.

Krok 3

Ziemniaki polać sosem.

Krok 4

Wymieszać jogurt z miętą oraz ogórkiem. Dodać przyprawę w mini kosteczkach Knorr- Czosnek. Doprawić solą i pieprzem - do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • ziemniaki z sosem jogurtowo-ogórkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos Ravigotte
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej