Sos korniszonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos korniszonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.

Krok 2

Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.

Krok 3

Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.

Krok 4

Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.

Krok 5

Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej