Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.
Krok 2
Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.
Krok 3
Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.
Krok 4
Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.
Krok 5
Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej