Sos korniszonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos korniszonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.

Krok 2

Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.

Krok 3

Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.

Krok 4

Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.

Krok 5

Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej