
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.
Krok 2
Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.
Krok 3
Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.
Krok 4
Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.
Krok 5
Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej