Sos korniszonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos korniszonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

12 sztuk

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.

Krok 2

Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.

Krok 3

Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.

Krok 4

Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.

Krok 5

Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos korniszonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej