
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
12 sztuk
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej jedną szklankę wywaru.
Krok 2
Korniszony pokrój na talarki, a następnie włóż do wywaru i ugotuj.
Krok 3
Rozpuść masło na patelni. Wsyp 2 łyżki mąki i usmaż.
Krok 4
Odstaw z ognia i wlej drugą szklankę wywaru. Mieszaj, aby nie utworzyły się grudki.
Krok 5
Dodaj korniszony i śmietanę. Dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej