Sos musztardowo-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos musztardowo-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

3 łyżki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę i ser oraz śmietankę by sos nabrał lekkiej konsystencji.

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 01.09.2024

    Fatalne proporcje, z tego nie da się zrobić sosu! Po znacznym rozcieńczeniu ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej