Sos serowo-musztardowy - przepis z musztardą | Przepisy.pl pixel

Sos musztardowo-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

3 łyżki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę i ser oraz śmietankę by sos nabrał lekkiej konsystencji.

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 01.09.2024

    Fatalne proporcje, z tego nie da się zrobić sosu! Po znacznym rozcieńczeniu ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej