Sos serowo-musztardowy - przepis z musztardą | Przepisy.pl pixel

Sos musztardowo-serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 łyżka

3 łyżki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Następnie dodaj musztardę i ser oraz śmietankę by sos nabrał lekkiej konsystencji.

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 01.09.2024

    Fatalne proporcje, z tego nie da się zrobić sosu! Po znacznym rozcieńczeniu ok.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos musztardowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fasolka po bretońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej