
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
50 gramów
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
3 łyżki
0.3 szklanki
0.5 szklanki
0.3 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane jabłka, gruszkę i cebulę zetrzyj na tarce. Następnie skrop sokiem z cytryny.

Krok 2
Zioła i oliwki posiekaj.

Krok 3
Owoce i cebulę zmiksuj z jogurtem, śmietaną i kefirem. Stopniowo dodawaj pieprz, cukier, sos chili i tabasco.

Krok 4
Dopraw Sosem sałatkowym do mizerii Knorr. Wymieszaj z posiekaną zieleniną i oliwkami. Schłódź.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip owocowy
Słodkie owoce znakomicie pasują do wytrawnego dipu – przekonaj się o tym, korzystając z poniższego przepisu. Dla kontrastu połącz je z pikantnymi składnikami, takimi jak: sos tabasco, cebula i chili. Do przygotowania dipu użyj winnej odmiany jabłek, np. idared lub granny smith, a także soczystych gruszek, np. konferencji. Owoce obierz ze skórki i – wraz z cebulą – zetrzyj na tarce o dużych oczkach, a następnie skrop sokiem z cytryny, dzięki czemu nie ściemnieją. Drobno posiekaj świeże zioła, czyli: natkę pietruszki, koperek oraz szczypiorek. Na niewielkie kawałki podziel także czarne oliwki. Starte owoce i cebulę umieść w salaterce i zalej jogurtem naturalnym, kefirem oraz gęstą śmietaną, dzięki której dip nabierze kremowej konsystencji. Wszystko zmiksuj za pomocą blendera ręcznego – tak, aby nie pozostały grudki. Stopniowo dodawaj przyprawy oraz błyskawiczny sos sałatkowy do mizerii. Na koniec z gotowym dipem połącz zioła i oliwki, po czym wstaw go do lodówki. Podawaj schłodzony, najlepiej z kukurydzianymi nachosami lub innymi słonymi przekąskami.