Pomarańczowy dip do sałaty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowy dip do sałaty

Autor: Piotr

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyciśnij sok z pomarańczy

Krok 2

Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie razem widelcem lub rózgą. I gotowe.

1

Opinie o przepisie

  • Piotr

    Piotr , 22.09.2020

    Pomarańcza powinna być jak najsłodsza Warto też użyć majonezu własnej produkcji, ja robię majonez wegański na bazie aqua faby, bez problemu można znaleźć przepis w internecie, zrobienie takiego majonezu jest proste i szybki a smak i konsystencja przebijaj

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowy dip do sałaty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej