Sos agrestowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sos agrestowy ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

120 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest umyj i osusz.

Krok 2

Zagotuj pół szklanki wody, po czym wsyp agrest, zagotuj i zmiksuj.

Krok 3

Stop masło, wymieszaj z mąką i zagotuj.

Krok 4

Rozprowadź przecierem agrestowym. Zapraw śmietaną i żółtkiem. Przypraw solą i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej