Składniki
0.5 szklanki
120 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest umyj i osusz.
Krok 2
Zagotuj pół szklanki wody, po czym wsyp agrest, zagotuj i zmiksuj.
Krok 3
Stop masło, wymieszaj z mąką i zagotuj.
Krok 4
Rozprowadź przecierem agrestowym. Zapraw śmietaną i żółtkiem. Przypraw solą i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej