
Składniki
0.5 szklanki
120 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest umyj i osusz.
Krok 2
Zagotuj pół szklanki wody, po czym wsyp agrest, zagotuj i zmiksuj.
Krok 3
Stop masło, wymieszaj z mąką i zagotuj.
Krok 4
Rozprowadź przecierem agrestowym. Zapraw śmietaną i żółtkiem. Przypraw solą i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej