Sos agrestowy ze śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos agrestowy ze śmietaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

120 mililitrów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Agrest umyj i osusz.

Krok 2

Zagotuj pół szklanki wody, po czym wsyp agrest, zagotuj i zmiksuj.

Krok 3

Stop masło, wymieszaj z mąką i zagotuj.

Krok 4

Rozprowadź przecierem agrestowym. Zapraw śmietaną i żółtkiem. Przypraw solą i cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos agrestowy ze śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej