
Składniki
0.5 szklanki
120 mililitrów
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Agrest umyj i osusz.
Krok 2
Zagotuj pół szklanki wody, po czym wsyp agrest, zagotuj i zmiksuj.
Krok 3
Stop masło, wymieszaj z mąką i zagotuj.
Krok 4
Rozprowadź przecierem agrestowym. Zapraw śmietaną i żółtkiem. Przypraw solą i cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej