Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.

Raita  - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidora, przetnij na cztery części, usuń gniazdo nasienne. Pomidora pokrój w małą kostkę.

Raita  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny, posiekaną natkę kolendry i posiekany czosnek. Całość dopraw do smaku sokiem z limonki oraz rozkruszoną kostką Knorr.

Raita  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita Raita

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.