Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
71 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.

Raita  - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidora, przetnij na cztery części, usuń gniazdo nasienne. Pomidora pokrój w małą kostkę.

Raita  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny, posiekaną natkę kolendry i posiekany czosnek. Całość dopraw do smaku sokiem z limonki oraz rozkruszoną kostką Knorr.

Raita  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cukinia duszona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Raita Raita

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.