Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.

Raita  - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidora, przetnij na cztery części, usuń gniazdo nasienne. Pomidora pokrój w małą kostkę.

Raita  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny, posiekaną natkę kolendry i posiekany czosnek. Całość dopraw do smaku sokiem z limonki oraz rozkruszoną kostką Knorr.

Raita  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej