Raita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Raita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.

Raita  - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidora, przetnij na cztery części, usuń gniazdo nasienne. Pomidora pokrój w małą kostkę.

Raita  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny, posiekaną natkę kolendry i posiekany czosnek. Całość dopraw do smaku sokiem z limonki oraz rozkruszoną kostką Knorr.

Raita  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej