Raita

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj czosnek, a następnie dokładnie rozgnieć go na miazgę.

Raita  - Krok 1

Krok 2

Sparz i obierz pomidora, przetnij na cztery części, usuń gniazdo nasienne. Pomidora pokrój w małą kostkę.

Raita  - Krok 2

Krok 3

Przełóż do miski, dodaj jogurt naturalny, posiekaną natkę kolendry i posiekany czosnek. Całość dopraw do smaku sokiem z limonki oraz rozkruszoną kostką Knorr.

Raita  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Raita  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej