Bułki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z pieczarkami

Autor: nattaliaw95

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

2 sztuki

20 dekagramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone parówki i podduszamy.

Krok 2

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Krok 3

Z bułek odcinamy czubek i wydrążamy ze środka.

Krok 4

Do bułeczek nakładamy farsz i posypujemy startym serem.

Krok 5

Zapiekamy 8 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej