
Składniki
35 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
5 sztuk
2 sztuki
20 dekagramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone parówki i podduszamy.
Krok 2
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Krok 3
Z bułek odcinamy czubek i wydrążamy ze środka.
Krok 4
Do bułeczek nakładamy farsz i posypujemy startym serem.
Krok 5
Zapiekamy 8 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej