Bułki z pieczarkami

Autor: nattaliaw95 nattaliaw95

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

5 sztuk

35 gramów

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone parówki i podduszamy.

Krok 2

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Krok 3

Z bułek odcinamy czubek i wydrążamy ze środka.

Krok 4

Do bułeczek nakładamy farsz i posypujemy startym serem.

Krok 5

Zapiekamy 8 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej