Składniki
8 sztuk
5 sztuk
35 gramów
2 sztuki
20 dekagramów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone parówki i podduszamy.
Krok 2
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Krok 3
Z bułek odcinamy czubek i wydrążamy ze środka.
Krok 4
Do bułeczek nakładamy farsz i posypujemy startym serem.
Krok 5
Zapiekamy 8 minut w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej