Bułki z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z pieczarkami

Autor: nattaliaw95

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

35 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

2 sztuki

20 dekagramów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone parówki i podduszamy.

Krok 2

Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.

Krok 3

Z bułek odcinamy czubek i wydrążamy ze środka.

Krok 4

Do bułeczek nakładamy farsz i posypujemy startym serem.

Krok 5

Zapiekamy 8 minut w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej