Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, rozprowadź bulionem.
Krok 2
Wymieszaj razem z przecierem pomidorowym, musztardą i zagotuj.
Krok 3
Dolej wino, dopraw sos do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Podobne przepisy
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej