
Składniki
null szczypt
null szczypt
null szczypt
50 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki i masła przygotuj zasmażkę, rozprowadź bulionem.
Krok 2
Wymieszaj razem z przecierem pomidorowym, musztardą i zagotuj.
Krok 3
Dolej wino, dopraw sos do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej