Klasyczny sos beszamelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos beszamelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką i stopniowo rozprowadzaj ciepłym mlekiem.

Krok 2

Zagotuj całość, mieszaj do chwili gdy zgęstnieje.

Krok 3

Zdejmij z ognia rozmieszaj z jajkiem i żółtkiem, dodaj ser, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej