Klasyczny sos beszamelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos beszamelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką i stopniowo rozprowadzaj ciepłym mlekiem.

Krok 2

Zagotuj całość, mieszaj do chwili gdy zgęstnieje.

Krok 3

Zdejmij z ognia rozmieszaj z jajkiem i żółtkiem, dodaj ser, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej