Klasyczny sos beszamelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Klasyczny sos beszamelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką i stopniowo rozprowadzaj ciepłym mlekiem.

Krok 2

Zagotuj całość, mieszaj do chwili gdy zgęstnieje.

Krok 3

Zdejmij z ognia rozmieszaj z jajkiem i żółtkiem, dodaj ser, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej