Klasyczny sos beszamelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos beszamelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką i stopniowo rozprowadzaj ciepłym mlekiem.

Krok 2

Zagotuj całość, mieszaj do chwili gdy zgęstnieje.

Krok 3

Zdejmij z ognia rozmieszaj z jajkiem i żółtkiem, dodaj ser, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej