Klasyczny sos beszamelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczny sos beszamelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżka

40 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zasmaż razem z mąką i stopniowo rozprowadzaj ciepłym mlekiem.

Krok 2

Zagotuj całość, mieszaj do chwili gdy zgęstnieje.

Krok 3

Zdejmij z ognia rozmieszaj z jajkiem i żółtkiem, dodaj ser, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczny sos beszamelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej