Zupa azjatycka z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa azjatycka z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

null

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.

Krok 2

Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.

Krok 3

Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.

Krok 5

Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej