Zupa azjatycka z kalafiorem

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

100

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 pęczki

1 łyżka

0.5 sztuki

2 sztuki

0

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.

Krok 2

Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.

Krok 3

Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.

Krok 5

Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej