Zupa azjatycka z kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa azjatycka z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 łyżka

null

2 pęczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.

Krok 2

Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.

Krok 3

Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.

Krok 5

Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej