
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
0.5 sztuki
1 łyżka
null
2 pęczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.
Krok 2
Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.
Krok 3
Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.
Krok 5
Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej