Zupa tajska z kalafiora - z kalafiorem po azjatycku | Przepisy.pl pixel

Zupa azjatycka z kalafiorem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 pęczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na małe różyczki, a kapustę poszatkuj.

Krok 2

Marchewki i selera pokrój na plasterki. Cebulę i imbir posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć imbir oraz cebulę i zeszklij ją.

Krok 3

Wlej litr wody i dodaj Kostkę Knorr. Zagotuj bulion.

Krok 4

Wrzuć kapustę, kalafiora, marchewki i selera i gotuj ok. 10 minut.

Krok 5

Wlej sos sojowy i wrzuć przyprawy. Dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 10 minut. Zupę podawaj posypaną posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa azjatycka z kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej