
Składniki
750 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
50 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Suszone grzyby namoczyć w wodzie i odstawić na godzinę. Następnie należy je zagotować na małym ogniu przez ok 20minut. Odstawić do przestygnięcia a potem grzyby pokroić w paski. Wodę zostawić.
Krok 2
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, przecedzić odstawić.
Krok 3
Cebulkę drobno pokroić i zeszklić na łyżce masła, zalać wodą 1/2 szklanki wody z gotowania grzybów, uzupełnić czystą wodą. Gdy się zagotuje dodać zupę borowikową, zagotować, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4
Do zupy wrzucić makaron, pokrojone grzyby wymieszać. Wlać porcje zupy na talerze, posypać drobno posiekaną dymką i łyżką prażonej cebulki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej