Krem borowikowy z serową grzanką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem borowikowy z serową grzanką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
957 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

204 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 1

Krok 2

Zupę borowikową Knorr wymieszaj z 500 ml wody.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 2

Krok 3

Wlej zupę do garnka i dokładnie wymieszaj. Dodaj śmietankę i gotuj około 3 minut.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 3

Krok 4

Każdą kromkę bagietki skrop łyżką aromatyzowanej oliwy i podpiecz w piecu przez około 10 minut w 180 °C.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 4

Krok 5

Następnie połóż na każdej grzance ser i poczekaj aż się zapiecze.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 5

Krok 6

Zupę zmiksuj i przelej do kokilki. Na brzegu oprzyj serową grzankę. Skrop oliwą i udekoruj gałązkami ziół.

Krem borowikowy z serową grzanką  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

28

Opinie o przepisie

  • Anna Malkievicz

    Anna Malkievicz , 17.12.2014

    a le ale czy wyjdzie to na zdrowie takie połączenie ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Szotek

    Anna Szotek , 15.12.2014

    Zupę krem zawsze podaję z groszkiem ptysiowym,ale chętnie spróbuję z grzanką serową,myślę,że bedzie pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Cybul

    Marek Cybul , 14.12.2014

    I kto to mowi mnimnoam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Majcher

    Bozena Majcher , 14.12.2014

    Smacznego !!!ślinka leci ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Gos

    Jolanta Gos , 14.12.2014

    jest pyszny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Kobierecki

    Jerzy Kobierecki , 14.12.2014

    Trzeba spróbować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Pieczko

    Grzegorz Pieczko , 14.12.2014

    Sorry ale syf.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Rupar

    Elżbieta Rupar , 14.12.2014

    poproszę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Chmiel Zbigniew

    Chmiel Zbigniew , 14.12.2014

    Chciałbym prosic !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 14.12.2014

    ja poproszę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanislawa Kawa

    Stanislawa Kawa , 14.12.2014

    ALE KALORII .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kulinarny Duet

    Kulinarny Duet , 13.12.2014

    suuuuuuuper :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Chodakowski

    Zbigniew Chodakowski , 13.12.2014

    A gdzie jest mięso??????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stanisław Marjanski

    Stanisław Marjanski , 13.12.2014

    KREM BOROWIKOWY z torebki! strasznie papierem zalatuje!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Krakowska

    Jolanta Krakowska , 13.12.2014

    ale za to jak pięknie wygląda-gorzej ze smakiem-lepsza z grzybów prawdziwych

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Boguslawska

    Teresa Boguslawska , 13.12.2014

    przepis tragedia zupa w proszku i jeszcze smazona cebula na MARGARYNIE

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariano Bieganini Bieganski

    Dariano Bieganini Bieganski , 13.12.2014

    Lubie zupkę borowikową, tak jak i pieczarkową, ponieważ moja rodzina niejednokrotnie prosi mnie abym takie zupki właśnie ugotował na obiad. Ale są to zupy na grzybkach a nie na torebkach. W torebkach to ja zakupy do domu przynoszę!!! Ponadto co to jest OLEJ AROMATYZOWANY ZIOŁAMI? Toż nie można dodać ziół?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Henryka Wiśniewska

    Henryka Wiśniewska , 13.12.2014

    Okropności - polecam zupę borowikową na suszonych grzybkach z lasu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Ufek

    Mariusz Ufek , 13.12.2014

    haha dobrze, że grzanki nie były z torebki :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kuziak

    Piotr Kuziak , 13.12.2014

    Na obiad...? Raczej przystawkę .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Kaniowska

    Anna Kaniowska , 13.12.2014

    cos z torebki totalna bzdura!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 13.12.2014

    Ja nie zapomniałem pani Kristino polecam żeberka w sosie borowikowym (z lasu) z kapustą podlewane ciemnym piwem (porter) niebo w buzi pozdrawiam smakoszów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kristina Hausmann

    Kristina Hausmann , 13.12.2014

    Co to za moda na dania z torebek, zapomniano w Polsce dobrze gotowac !!! Jak mozna taki przepis zachwalac !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walter

    Anna Walter , 13.12.2014

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Jasikowska

    Marzena Jasikowska , 13.12.2014

    A Sebastian co na Twoje obiadowe pomysły?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Mazur

    Ewa Mazur , 13.12.2014

    Też mi sztuka , zupa z torebki !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kalkowski

    Michał Kalkowski , 13.12.2014

    Robiles to? Suszone czy mrorzone?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Prus

    Eugeniusz Prus , 13.12.2014

    Lubię to.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem borowikowy z serową grzanką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem borowikowy z serową grzanką Krem borowikowy z serową grzanką

W garnku podgrzej margarynę i podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek, aż się zeszklą.