
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy mini kostkami Knorr, solą i pieprzem. Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę. Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Stripsy z kurczaka z sosem BBQ Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej