Francuskie koperty z farszem z pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie koperty z farszem z pora

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy mini kostkami Knorr, solą i pieprzem. Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę. Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej