Francuskie koperty z farszem z pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie koperty z farszem z pora

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy mini kostkami Knorr, solą i pieprzem. Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę. Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej