Francuskie koperty z farszem z pora

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

4 sztuki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy mini kostkami Knorr, solą i pieprzem. Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę. Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie koperty z farszem z pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej