
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
4 sztuki
250 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory kroimy w półtalarki, wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 5 minut. Następnie odsączamy. Jaja gotujemy na twardo, kroimy w kostkę, ser rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy mini kostkami Knorr, solą i pieprzem. Ciasto francuskie wałkujemy, wycinamy z niego kwadraty. Na każdy kwadrat ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, składamy w kopertę. Przygotowane koperty posypujemy czarnuszką, pieczemy w wysokiej temp. ok. 250 stopni przez 20 minut. Podajemy z sosem czosnkowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Stripsy z kurczaka z sosem BBQ Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































