
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
2 szczypty
2 szczypty
1 szczypta
1 szczypta
1.5 litra
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poszatkować kapustę, brokuła podzielić na drobne różyczki, obrać włoszczyznę i ziemniaki, opłukać.
Krok 2
Po włożeniu poszatkowanej kapusty, podzielonych drobno brokułów, liścia laurowego , ziarenek pieprzu ,części włoszczyzny i rosołów zalać wodą i włączyć . Zetrzeć resztę włoszczyzny (można też kawałek marchewki pokroić w plasterki) pokroić ziemniaki na drobne kawałki i wrzucić do wywaru. Od czasu do czasu można przemieszać.
Krok 3
Po zagotowaniu dodaje natkę pietruszki i przyprawy, wyłączam, troszkę ostudzam w chłodnym miejscu i w tym czasie robię zaprawkę z mąki i śmietany żeby gładko wymieszać dodaję trochę gorącego wywaru. Gdy wywar się troszkę ostudzi dodaje zaprawkę przez sitko żeby nie narobić grudek. Przy wlewaniu zaprawki trzeba mieszać zupę. Zagotować i gotowe ;) można próbować z innymi przyprawami, dodatkami. Można dodać fasolkę szparagową, kalafior itp. :) Życzę smacznego

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































