PRZEPISY.PL
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą - autor: przepisy.pl

Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
141
osób dodało do Mniamlisty
141
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosnku2 szt
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie4 szt
  • pieprz6 ziaren
  • majeranek1 szczypta
  • kminek1 łyżeczka
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą – krok 1

Krok 1

Kapustę poszatkuj i zalej dwoma litrami wody. Dodaj liść laurowy, kminek, ziele angielskie oraz pieprz. Gotuj przez około 30 minut.
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą – krok 2

Krok 2

Po tym czasie dodaj do kapusty startą na tarce marchewkę.
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą – krok 3

Krok 3

Boczek i kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Gdy będą rumiane, dodaj do zupy.
Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą – krok 4

Krok 4

Dopraw zupę majerankiem, przeciśniętym czosnkiem i bulionetką Knorr. Całość gotuj jeszcze około 20 minut na małym ogniu. Podawaj z pieczywem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

26
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
554
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
122
osoby dodały do Mniamlisty
60''
5
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe