Kurczak w sosie śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie śmietanowym

Autor: natalienne

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś pokroić na wąskie plastry, a następnie natrzeć je solą i pieprzem - duużą ilością pieprzu :)

Krok 2

Do śmietany wrzucić garść cebulki prażonej, pół łyżeczki soli, pół łyżeczki pieprzu i tyle samo czosnku oraz pół łyżki papryki (sos musi być dość ostry) lub 2 opakowania zupki cebulowej.

Krok 3

Naczynie żaroodporne nasmarować niewielką ilością przygotowanego sosu, a następnie układać kurczaka warstwami, przekładając je sosem. Całość przykryć resztką pozostałego sosu

Krok 4

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut. Najlepiej piec w naczyniu z przykrywką, ale nie trzeba :) Smacznego!

Krok 5

Kurczka można jeść samego, ale moja rodzina lubi go z brokułami - świetnie pasuje do sosu, więc polecam! :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej